Voor wie is een woonverzekeringspakket?
Ons woonverzekeringspakket is er voor iedereen met een koop- of huurhuis. Het grote voordeel is dat alle dekkingen voor je woning in één keer zijn geregeld.
Lees verder...Wie is er aansprakelijk bij stormschade?
Elk jaar krijgen we enkele keren te maken met een zware tot zeer zware storm; windkracht 10 en 11. Op veel plaatsen is er schade door omgewaaide bomen, rondvliegende dakpannen en andere delen van gebouwen.
Lees verder...Meld altijd een leegstaande woning
In de praktijk zien wij (helaas) nog vaak bij klanten dat een woonhuis nog niet verkocht is terwijl de nieuwe woning al wordt opgeleverd. De verzekeringen gaan over naar nieuwe woning, zodat de oude onverzekerd achterblijft.
Lees verder...Heb ik bij een koopappartement een opstalverzekering nodig
Je hoeft geen aparte verzekering af te sluiten. Let er wel op of je een glasverzekering hebt. Die is niet altijd standaard meeverzekerd.
Lees verder...Dekking woonverzekering tijdens verbouwing
“In de nieuwe aanbouw komt een grote moderne keuken met kookeiland en het andere deel wordt een mooie serre met openslaande deuren.” Waar moet je aan denken als je bijvoorbeeld een aannemer inhuurt voor een verbouwing?
Lees verder...Vallen zonnepanelen onder een verzekering?
Heb je al zonnepanelen op het dak van je woning of ga je deze binnenkort aanbrengen? Hoewel het je waarschijnlijk een besparing oplevert op de energiekosten, zijn zonnepanelen duur in aanschaf. Zijn deze goed wel verzekerd tegen schade?
Lees verder...Goede brand en koolmonoxidemelders belangrijk
Een goede rookmelder waarschuwt door middel van felle geluidssignalen bij de eerste rooksignalen, waardoor ook ´s nachts de woning snel kan worden verlaten. Helaas sterven elk jaar in Nederland mensen als gevolg van brand in hun woning.
Lees verder...De dieven buiten de deur houden. Tips tegen woninginbraak
Verklein het risico op woninginbraak door het lastig te maken voor inbrekers. We geven je graag wat tips over voorzorgsmaatregelen die je zelf kunt nemen om inbrekers af te schrikken.
Lees verder...Oppassen met onkruidbranders
Omdat het weghalen van onkruid met gif dat planten doodt op steeds meer weerstand stuit, worden onkruidbranders steeds populairder. Met een gasfles en een brander kan het onkruid enkele seconden verhit worden.
Lees verder...